ICA StopONE NordicSmak av GotlandClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterWestmans uthyrningPICKAxelssonsAdidas
ICA Stop VIP-kort
Nyhetsbild

Varning när det sjungs på sista versen i matcherna

I onsdagskväll stod Viggan på kommandobryggan och spanade ut över möjligheternas hav, samtidigt som man hade kontroll och allt i egna händer. När denna söndagseftermiddag var över, hade man såväl tappat den kontrollen som hamnat en bit under Plimsollinjen. Så fort kan det gå, när formkurvan går upp och ner som på Liseberg. Skillnaden var dock att man då mötte Karlberg, ett lag från division 1 och då brukar Viggan alltid vässa hörntänderna när det bjuds på tufft motstånd. Idag var det ett lag i samma serie som Viggan, vilket på 10 matcher endast tagit en poäng och det var i senaste omgången. Den förkrossande målskillnaden innan dagens match var dessutom 9-37 och tände nog också den hybrisstubinen hos det gästande laget.

Man kan blanda in hur många fysiologer och psykologer som helst, utan att man kommer att kunna få ett tillfredsställande svar om varför det gick som det gick idag. I onsdags gällde ordstävet ”Motivation slår klass” och det gällde även nu idag, men omvänt, något Viggan bittert fick erfara. Efter att ha erövrat sin första poäng förra helgen mot Skiljebo, en av bottenkollegorna i serien, kändes det nästan som om Dalkurd siktade på seriesegern, åtminstone periodvis, ty så taggade verkade och lät man. Dessvärre kunde Viggans ambitioner inte matcha detta, annat än under vissa utvalda perioder.

Mången trodde väl att Samuel Östlunds kanonmål i nättaket och Vigganledning efter sex minuter in i den andra halvleken skulle väcka alla till liv. Det blev understundom lite bättre, men man kom aldrig i närheten av vad man normalt brukar kunna förvänta sig av laget. Det har tidigare visat sig att ju bättre motstånd man har, desto bättre blir insatsen från Viggan, ett konstaterande som tyvärr även fungerar i ett diametralt motsatt förhållande.

Efter 17 minuter in i den andra halvleken uppstår en situation, där såväl Calle Ringström som Samuel Östlund är inblandade i och oavsett vem som gjorde vad, så uppstod en mycket delikat situation. En boll, med hög rotation kring egen axel, kom farandes i en parabelbana, som kom att sluta vid målvaktens vänstra stolprots insida. På grund av bollrotationen så valde den att fortsätta rotera, men utåt istället för inåt. Närmare mål än så är svårt att komma. 17 minuter senare kommer nyss nämnde Samuel helt fri med målvakten men väljer att skjuta hårt och mitt på.

Trots att Dalkurd krigar för fullt, så känns det ändå som Viggan skall komma undan med hedern i behåll. När man börjar närma sig ridådags i matchen, kommer man samtidigt att tänka på Wagners opera, Nibelungens ring, när det är dags att släppa ut den feta damen för en slutrefräng. Eftersom Viggan vid det här laget redan vet att det inte är över förrän hon varit ute på scenen, så borde man ha varit lite mer på hugget.

Uppe i Hudiksvall åkte Viggan på en straff i den 95:e minuten, vilken fick ödesdigra konsekvenser. I onsdags mot Karlberg fick man en straff emot sig i den 94:e minuten som Kevin i och för sig tog, men då hade man redan i den 78:e åkt på en kvittering till 1-1. Nu mot Dalkurd ledde man med 1-0 och det återstod bara tre minuter av ordinarie tid, så vad kan gå fel? Jo, allt! Det som kan ha hänt, och det redan innan resan upp till Uppsala, kan ha varit att man förmodligen redan diskonterat de tre poängen och därigenom inte känt behovet att behöva ta i som vanligt, men detta är bara en lekmannaanalys. Det blev hursomhelst 1-1 i den 87:e minuten.

Undertecknad, som för ett kvartssekel sedan myntade begreppet ”Hässelbysyndromet”, som bygger på att man nästan bara behöver ställa ut skorna utanför omklädningsrummet för att vinna, då laget man skall möta ligger så absolut sist man nu kan göra i en tabell. Om man mot förmodan inte skulle vinna, ja då har man drabbats av ett äkta Hässelbysyndrom. Om det var det som Viggan drabbades av idag låter vi vara osagt, men det tål att funderas på. Eller var det att tre matchen på en dryg vecka blev för mycket?

Om själva matchen skall gå att läsa under referat här på hemsidan.

/Gula Örnen