Nyhetsbild

Viggan gick obesegrade genom OilQuick cup i Hälsingland

Helgen 1-3 februari deltog Viggan för första gången i den klassiska inomhuscupen i Iggesund som spelades i Camp Igge Arena. Totalt 24 lag från Hälsingland deltog och cupen spelades på konstgräs på en plan som uppmätte 69 x 47 m med 11-mannamål där sju utespelare plus målvakt ingick i varje lag.

Viggan gick obesegrade genom gruppspelet vilket direktkvalificerade laget till en kvartsfinal kl 12.45 på söndagen. En andraplats hade medfört två kvalmatcher på söndagsmorgonen för att nå en kvartsfinal.

I kvartsfinalen mötte Viggan Söderhamn (div 3) och vann med 2-1 efter mål av Henrik Zacco. I semifinalen fick Viggan möta Hudiksvall FF (div 2) och även här blev det seger med 1-0 efter ett självmål. I finalen slutligen mötte Viggan Iggesund (div 3) och även den matchen vann Viggan med 1-0 efter mål av Petter Andersson.

Lagkapten Göran Dahlberg kunde sedan få höja segerbucklan inför en fullsatt hall där priset bestod av adidasbollar till ett värde av 10.000 kr. Den lokala pressen som bevakade evenemanget kunde konstatera att många av Vigganspelarna hade sitt ursprung i Hälsingland.

/Gula Örnen