ICA StopONE NordicSmak av GotlandClas OhlsonTäbykopiaKockes Bil & MutterWestmans uthyrningPICKAxelssonsAdidas
ICA Stop VIP-kort
Nyhetsbild

Viggan blåsta på konfekten i sista minuten

Dagens match mot FC Arlanda på igenmulna Vikingavallen blev en tillställning som man egentligen redan hade förväntat sig. Med dagens match har lagen mötts fem gånger sedan 2022, varsin seger och tre oavgjorda. Några oddssättarna hade 3,73 på oavgjort, 2,91 på Vigganvinst och 2,13 på Arlandavinst, vilket tydde på att de inte var helt pålästa.

Matchen innehöll all den dramatik som man räknat med, och även om Arlanda inför matchen var obesegrade i toppen av den purfärska tabellen, så visade Viggan ingen som helst respekt för sina motståndare. Man spelade imponerande bra, särskilt under den första halvlekens 30 minuter, där alla lagdelar kändes väl så välsmorda.

Efter premiären har Samuel Östlund bestämt sig för att inte gå mållös från planen och det gjorde han inte heller den här gången, och efter en ambitiös framfart på vänsterkanten, avslutade han det hela med att sätta bollen otagbart i målvaktens bortre hörn. 1-0 till Viggan och en perfekt start på matchen för de röda.

Arlanda hade tydligen delat på en tunna flygbränsle i pausen och kom ut nytankade, vilket snart kom att märkas även i målprotokollet. Knappt 10 minuter hade gått av den andra halvleken, innan man satt in kvitteringsbollen till 1-1. Adrenalinstinna trycker man sedan på för att även försöka skaffa sig ett målmässigt övertag.

Efter drygt 20 minuter in på den andra halvleken vill Viggans Hugo Ulfberg åka snålskjuts på en framrusande motståndare, men då denne inte ville ha några fripassagerare, så tvingades den något mindre Hugo i bryskaste laget av ryggen, med en fruktad personskada som följd. Hugo fick gult för att ej ha löst biljett, medan #7 fick sitt andra gula för att ha kastat av en fripassagerare.

Under den återstående delen av matchen var frågan huruvida Arlanda skulle stå emot Viggans forcering för ett vinstmål. I den 89:e minuten lägger Oscar Helmersson ett perfekt inlägg från vänsterkanten till Felix Lundegård, som nu precis varit inne 10 minuter på planen, efter att ha stått på konvalescentlistan en längre tid.

Felix språngnickar in 2-1 till Viggan, tror alla utom linjedomaren, som utan VAR-utrustning lyckades hitta något som skulle ha liknat offside. Obekräftade efterforskningar har gett vid handen att det i så fall skall ha rört sig om måttenheter som är mindre än millimeter. Vi talar nanometer. På övertid är Viggan sedan ytterst nära att ändå ändra resultatet, men målburen stod lite för långt till höger.

Efter den famösa inledningen mot Österåker, har Viggan gått från klarhet till klarhet och dagens insats var understundom mycket inspirerande att titta på. Alla lagdelar funkade åt bägge hållen och det var bara ren otur att inte alla poängen hamnade hos de röda.

Nu väntar närmast en seglats till Gutarnas ö och veckan efter kommer favorittippade Enköping på besök till Vikingavallen. För den som vill veta lite mer om matchen mot Arlanda så kommer ett längre referat här på hemsidan under Referat.